Motoblocuri și pentru ce sunt acestea?

Se crede că un fermier modern pur și simplu nu se poate descurca fără mecanizarea și automatizarea muncii sale. Un exemplu izbitor în acest sens este utilizarea tractoarelor de mers pe jos în gospodărie, în grădină și în grădină.
Mulți proprietari ai miracolului de mai sus al tehnologiei folosesc în plus față de acesta, ca să spunem așa, ca bonus, un adaptor pentru un tractor cu mers pe jos, care extinde foarte mult funcționalitatea acestui dispozitiv. În zilele noastre, gama de echipamente din magazine este pur și simplu uriașă, iar dacă aveți dorința și oportunitatea, un adaptor pentru un tractor cu mers pe jos poate fi achiziționat folosind serviciile unui anumit vânzător, dar există și meșteri care decid să proiecteze și se adună cu propriile mâini.
Beneficiile folosirii
Utilizarea utilajelor agricole pe parcela dumneavoastră personală facilitează foarte mult soarta dificilă a fermierului. Nimeni nu va nega că dezgroparea unui teren de grădină standard cu o lopată este o muncă grea, ineficientă și adesea ingrată, dar ce zici de un teren a cărui suprafață depășește 6 acri?
Pur și simplu nu te poți lipsi de asistenți mecanici! Dar haideți să fim realiști, ca orice tehnologie, tractoarele cu mers pe jos, pe lângă avantajele lor, au și dezavantaje. Mai jos sunt câteva dintre ele:
Unitățile puternice sunt adesea foarte voluminoase.
În timpul funcționării, trebuie să folosiți forța fizică – pentru a-l urma și a apăsa mânerele, este foarte obositor.
Unele unelte pentru un tractor cu mers pe jos sunt în general periculoase de utilizat, de exemplu, vă puteți răni folosind un rotator.
Cu toate acestea, proprietarii de terenuri care folosesc un adaptor pentru un tractor cu mers pe jos în munca lor au o șansă uriașă să evite toate aceste inconveniente. Dacă adaptorul este produs în fabrică, atunci cel mai probabil va fi universal și se va potrivi cu aproape orice tractor cu mers pe jos. În ceea ce privește prețul, acesta depinde doar de buzunarul cumpărătorului: ascensiunea prețurilor pe piața modernă este la fel de mare ca și gama de produse oferite. Există, de asemenea, „Kulibins” care pot face un adaptor pentru un tractor de mers pe jos cu propriile mâini și la un cost minim.
În ceea ce privește aspectul adaptorului, îl puteți compara cu o remorcă cu două roți pe care sunt montate atașamente. Un plus, care nu poate fi ignorat, este și faptul că, folosind un adaptor pentru un tractor cu mers pe jos, proprietarul acestuia nu mai trebuie să-și facă griji că dispozitivul va intra prea adânc în sol, sau invers, prea superficial.
Varietăți de adaptoare
După cum s-a spus în mod repetat mai sus, există un număr nenumărat de tipuri și clasificări de adaptoare. Adaptorul frontal pentru un tractor cu mers pe jos este foarte popular pe piața agricolă globală. Transformă un tractor obișnuit cu mers în spate într-un tractor mic. Deosebit de lăudabil este faptul că această minune a ingineriei este echipată cu direcție, ceea ce îi oferă avantaje uriașe, fără a se mai juca cu mânerele incomode. La urma urmei, nimeni nu va contrazice faptul că este mult mai convenabil să controlezi echipamentul prin volan decât să folosești mânere. Tractorul este destul de agil, are o viteză de până la 5 kilometri pe oră și, desigur, este ușor de operat și de gestionat.
Nu ar trebui să vă faceți griji pentru dimensiunile acestui adaptor, acestea sunt destul de mari, calea lui măsoară 750 mm și ajunge la doi metri lungime. Merită să repetăm ​​că adaptoarele produse în fabrică sunt potrivite pentru aproape toate tractoarele cu transport pe jos, un exemplu viu în acest sens este dispozitivul Neva, deja iubit și cunoscut în cercurile agricole. Apropo, este de remarcat faptul că adaptorul pentru un tractor cu mers pe jos este ușor de dezasamblat și, prin urmare, este ușor de transportat dintr-un loc în altul.
Acest tip de echipament este, de asemenea, împărțit în 2 subspecii: acestea sunt adaptoare pentru corp și fără corp.
Să ne concentrăm pe adaptorul de tractor cu caroserie. Ce reprezintă el? Adaptorul de caroserie pentru un tractor cu mers în spate este un cărucior mic cu o capacitate de transport de 150 până la 500 kg, capacitatea sa de transport depinde de puterea tractorului cu mers în spatele pe care este instalat acest adaptor. Poate transporta aproape orice marfă, fie că este vorba de culturi, îngrășăminte sau doar deșeuri rămase după construcție.
Adaptorul fără corp pentru un tractor cu mers pe jos a fost inventat pentru a uşura cât mai uşor soarta fermierului, cu alte cuvinte, pentru a minimiza energia, timpul şi efortul cheltuit la prelucrarea solului. Este de remarcat faptul că adaptorul pentru un tractor de mers pe jos cu un tăietor este foarte convenabil. Puteți folosi acest dispozitiv fără teama de a fi rănit.
Există adaptoare cu bare lungi și scurte. Cu bare de tracțiune lungi, acestea sunt utilizate atunci când se lucrează cu tractoare cu mers pe jos de putere redusă, cu cele scurte – pentru a lucra cu tractoare cu mers în spate cu un motor mai mare și mai puternic. Pentru un cumparator sofisticat se produc dispozitive cu bare telescopice.Dimensiunile unei astfel de unitati pot fi schimbate daca situatia o cere. În unele dispozitive, chiar și lățimea pistei este reglabilă.
Caracteristici de design
În ceea ce privește simplitatea sa, adaptorul pentru un tractor cu mers pe jos este similar cu o bicicletă. Acesta este doar un cărucior montat pe corpul tractorului. Include un cadru unde se află scaunul sau corpul șoferului.
R

share post:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *